resume

WORK HISTORY

April 2018 – Februari 2019

Sr. Embedded software engineer

Kuhn Geldrop B.V.

Kuhn Geldrop is een fabrikant van balenpersen en balenwikkelaars voor de landbouw sector.

Binnen een software team van 5 personen, was ik verantwoordelijk voor onderhoud en verbetering aan 1 van de grootste pers wikkel combinaties bestaande uit 2 ECU’s een full color HMI en bijbehorende labview hardware simulatie.

Ook in de agrarische sector is IOT en bigdata volop in ontwikkeling. Het meten van gewas kwaliteit, voederwaardes, baal locatie, om daar vervolgens een hogere constante kwaliteit mengvoer mee te kunnen maken zijn onderwerpen waar ik binnen het Kuhn datamanagement project aan gewerkt heb

March 2008 – April 2018

Sr. Embedded software engineer

Product owner ventilation solutions

Team lead software department

Honeywell Customized Comfort Products, Eindhoven

Honeywell Customized Comfort products ontwikkelt en produceert OEM producten voor verwarming, ventilatie zoals sensoren, besturingen en userinterfaces. De producten worden allemaal volledig inhouse ontwikkeld en geproduceerd. Het opzetten van requirements, het testen van 1e hardware proto’s, het schrijven van certificerings- en productie test software  en het geven van support aan de klant en de productieafdeling zijn enkele van de vele  taken die tot mijn rol als software engineer behoren. Vrijwel al onze producten kenmerken zich in kleine microcontroller gestuurde hoog volume producten voor de consumentenmarkt, waardoor kostprijs vaak een erg belangrijke rol speelt. Aangezien de mogelijkheid tot firmware update vaak te duur is, moet de software gewoon in 1x goed zijn en aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Wegens sterke groei van onze ontwikkelafdeling en omdat ik het bedrijf en de producten inmiddels erg goed kende heb ik in 2013 de kans gekregen om teamleider te worden van het software team. Destijds bestond deze uit 6 SW engineers en in mijn periode als teamleider is deze gegroeid naar 12 SW engineers en 2 test engineers. In deze periode hebben we ons ontwikkel proces getransformeerd van ontwikkeling volgens het V model naar Agile Scrum. De laatste 2 jaar ben ik naast developer ook product owner van het scrum team en daarbij verantwoordelijk om mijn team te sturen in het ontwikkelen van de features met de meeste waarde voor klant en ons bedrijf. Als SW egineer ben ik gewend echt met de hardware bezig te zijn, waarbij ik voor het solderen van een pcb of het nameten van een  circuit mijn hand niet om draai.

2006-2008

Consultant

NCIM Group, Leidschendam / Eindhoven.

Consultant C#

EDUCATION

1999-2003

Elektrotechniek, Technische Computer Kunde

Avans Breda

Aan de Avans hogeschool in Breda heb ik elektrotechniek gestudeerd met als afstudeerrichting technische computer kunde.

Coding Skills

Ansi C

C#

Python

C++

Development tools

Microsoft Visual Studio

Eclipse IDE

Autodesk Eagle

Atlassian JIRA

GIT

Mantis BT

Jenkins

Vakkennis

  • Algemene kennis electronica (schema’s lezen, componenten, fouten zoeken, pcb layout, solderen)
  • Micro controllers zoals Atmel AVR, NXP LPC (cortex M3) en EFM32
  • I2C, Modbus, OpenTherm, TCP/IP, NFC, DMX512, Artnet, CAN J1939
  • Meet- en regeltechniek
  • Functioneel testen / unit testen
  • Agile Scrum
  • RF communicatie
  • Design for Six Sigma green belt