Wie ben ik

Ik ben Stijn Maes, 39 jaar en een freelance embedded software engineer / Team lead met ruime ervaring in het hele proces van klantspecificatie tot productie van de eind applicatie. Mijn passie is om met software die functionaliteit aan een product te geven waar andere mensen versteld van staan. Ik ben resultaatgericht en heb een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Ik werk graag in een team met andere experts om kennis te delen en om te kunnen “sparren” over bepaalde keuzes of problemen.

Mijn expertise gaat verder dan enkel de focus op embedded firmware. Ik heb me jaren lang bezig gehouden met ook alle naast betrokken afdelingen. Zo weet ik wat er bij komt kijken hoe het product ook geproduceerd en getest kan worden en wat hier aan tooling en firmware wensen voor nodig zijn. 

 

Daarnaast ben ik Certified Scrum Master (PSM1) en certified Scrumm ProductOwner (PSPO)


 

 

Diensten

Embedded software

10+ jaar ervaring in Ansi C voor diverse micro controller platformen zoals Atmel AVR, NXP ARM, EFM32.

PC software

Het ontwikkelen van pc applicaties met eventuele hardware interfacing behoord tot de mogelijkheiden van ThinkAndSolve

PCB proto design

Heeft u voor uw wens/probleem een stukje electronica nodig, dan bied ThinkAndSolve de mogelijkheid dit te ontwikkelen en hiervoor de prototypes te verzorgen. Pcb design wordt gedaan met Autodesk Eagle.

Team Lead

Bent u op zoek  naar structuur en wilt u vooruit met uw software team?

Als team lead kijk ik graag naar verbetering in efficiëntie en kwaliteit van een software team. In een bewegende arbeidsmarkt voor technici vind ik het belangrijk een luisterend oor te bieden en teamgevoel te creëren, omdat mensen keuze genoeg hebben om van baan te veranderen. Omdat dit nu eenmaal moeilijk tegen te houden is, vind ik het zaak om daar als organisatie op ingespeeld te zijn en te zorgen dat kennis niet verloren gaat en nieuwe mensen snel en effectief ingezet kunnen worden. Iedereen heeft zijn kwaliteiten en die moet je optimaal benutten. Ik heb ruime ervaring met het werken volgens Agile Scrumm en kan hier jouw organisatie of team ook mee verder helpen

Work Process

ONDERZOEK

IDEE

ONTWERP

ONTWIKKELING

TEST

OPLEVEREN

Opdracht gevers